Over mij

Hoi! Wat fijn dat je Comfortabel Ziek hebt gevonden.

Foto van Lianne met bruin lang haar in een saliekleurige top met op de achtergrond een veld vol gele paardenbloemen.

Ik ben Lianne, een 27-jarige meid uit het hoge noorden (letterlijk hoog: in een flat op de twaalfde verdieping). Ik woon al een aantal jaren samen met mijn lieve vriend en onze drie huisdieren. In mijn vrije tijd ben ik vaak in mijn volkstuintje te vinden en ook reizen staat bovenaan mijn lijst met hobby's (al staat dat momenteel op een laag pitje). Ik zeg bewust lijst, want er zijn ontzettend veel dingen die ik leuk vind om te doen. Vervelen is er daarom ook niet snel bij. 

Het idee voor Comfortabel Ziek is ontstaan tijdens mijn langdurige ziekte. In september 2020 heb ik corona opgelopen, waar ik helaas Long COVID aan heb overgehouden (ook wel post-COVID-syndroom genoemd). Hierdoor heb ik moeten stoppen met mijn bijbaan en studie, waarna ik na twee lange jaren in de WIA belandde. Dat nieuws komt best even binnen als je nog maar 26 bent en eigenlijk aan het begin van je carrière hoort te staan. Maar de mensen die mij kennen weten ook dat ik niet zo maar bij de pakken neer ga zitten. Als het niet op de 'normale' manier kan, dan doe ik het wel op mijn eigen manier.

Comfortabel Ziek is een webshop die zich richt op het zo comfortabel mogelijk maken van een leven met langdurige of chronische ziekte, voornamelijk bij vermoeidheid, overprikkeling en pijn. Tijdens mijn zoektocht in de afgelopen jaren miste ik zo'n webshop; een plek waar je rustig langs de producten kunt scrollen om te kijken wat jou zou kunnen helpen. In plaats daarvan kreeg ik vaak van lotgenoten te horen: ''Heb je dit product al geprobeerd?'' of ''Dat product heeft mij echt goed geholpen!'', waarna ik vervolgens meerdere websites moest afspeuren en telkens opnieuw verzendkosten moest betalen. Dat moet toch anders kunnen? En zo is het idee van Comfortabel Ziek ontstaan.

Ik heb altijd al een bedrijf voor mezelf willen beginnen en long covid heeft mij wat dat betreft geholpen om deze stap echt te zetten. M'n eigen tempo bepalen, rusten wanneer nodig, vanuit m'n eigen fijne huis én weer een beetje autonomie over m'n eigen inkomen. 

Ondertussen heb ik wel ontdekt dat langdurig zieke mensen echte doorzetters zijn en dat er een prachtige community omheen hangt, waarin iedereen elkaar blijft motiveren om positief te blijven. Ik ben enorm trots op mezelf dat ik deze stap naar een eigen bedrijf heb durven zetten en ik hoop stiekem dat ik hiermee ook anderen kan motiveren om zich niet te laten ontmoedigen bij tegenslag. Ik leer nog elke dag dat het leven genoeg mooie dingen te bieden heeft, ondanks mijn ziekte. En dat gun ik iedereen.

Liefs, Lianne